Endupack sweden1475508429_flag_of_united_kingdom1475508432_flag_of_france1475508497_flag_of_germanyEltete Italia

Glidsäkra papper – Friktion & Miljö

Friktion

Endupacks ark har en glidsäker vinkel på 41°. Dock varierar vinkeln beroende på vilka produkter som packas med arken.

För att säkerställa data och få en oberoende bekräftelse har Endupack fyllt i formuläret NF Q03-083, och beställt prover för att avgöra friktionskoefficienten på produkten och den glidsäkra vinkeln. Provet bekräftade dels produktens säkerhet, dels hur riskabelt det kan vara att använda vanliga mellanlägg i kartong.

Dock är det viktigt att anmärka att friktionskoefficienten i provet är en indikation, inte en garanti. Friktionen beror på ett antal faktorer, som ytorna, varornas vikt och produktens mått. Därför rekommenderar Endupack att du beställer ett prov innan du gör din beställning. Att använda ett prov i företagets arbetsmiljö låter dig välja rätt produkt och få bättre resultat i längden.

Miljö, hälsa och reglering

Det glidsäkra mellanlägget är återvinningsbart och sparar på energin – det kan också användas om och om igen. Beläggningen liknar hotmelt, som används för att försegla och tillverka lådor och kartonger. Det är inte giftigt, och orsakar inte heller irriterad hud. Endupacks glidsäkra beläggning regleras enligt direktiv 94/62/CE och är certifierat för både torra och flytande livsmedel, då det följer Europeiska Unionens REACH-bestämmelser.

With-Without - Grip Sheet

Med andra ord är Endupacks glidsäkra beläggning en av de bästa på marknaden. Den har, och fortsätter att, revolutionera fraktbranschen. Endupack arbetar ständigt för att utveckla nya lösningar som är både säkra, ekonomiska och hållbara, och som passar just dina fraktbehov.