Endupack sweden1475508429_flag_of_united_kingdom1475508432_flag_of_france1475508497_flag_of_germanyEltete Italia

Glidsäker beläggning från Endupack

Endupacks glidsäkra beläggning har producerats sedan 1987. Den första glidsäkra beläggningen för papper hette Stop Gliss. Den unika beläggningen täckte hela ark av kraftliner, som kunde användas för att frakta otaliga varor. Produkten certifierades som säker för livsmedelsfrakt, vilket revolutionerade livsmedelsbranschens varutransporter. Den unika beläggningen som effektivt förhindrar glid har lett marknaden ända sedan dess.

Endupack

Vår moderna, glidsäkra beläggning

Sedan Stop Gliss uppfanns har Endupack fortsatt att utveckla produkten, formeln och användningen för att tillverka unika och miljövänliga produkter. Numera tillverkas Endupacks glidsäkra beläggning av en speciell polymer, och arken är helt återvinningsbara. Beläggningen görs i ett prickigt mönster som ökar friktionskoefficienten på arkets yta. Varje ark är täckt av tusentals av dessa prickar som håller lasten stabil och säker.

Prickarna fungerar som sugkoppar. Den övre delen, ”sugkoppen”, ökar friktionen och sitter stadigt på utan. Ytan mellan prickarna fungerar som en kudde som förhindrar att varorna kommer i direkt kontakt med ytan eller marken. Det är mycket användbart i dammiga miljöer, eftersom mellanrummen mellan prickarna låter damm eller rester lägga sig, så att det inte hamnar under varorna och ökar risken för glid.

glidsäker beläggning

Friktion

Endupacks ark har en glidsäker vinkel på 41°. Dock varierar vinkeln beroende på vilka produkter som packas med arken.

För att säkerställa data och få en oberoende bekräftelse har Endupack fyllt i formuläret NF Q03-083, och beställt prover för att avgöra friktionskoefficienten på produkten och den glidsäkra vinkeln. Provet bekräftade dels produktens säkerhet, dels hur riskabelt det kan vara att använda vanliga mellanlägg i kartong.

Dock är det viktigt att anmärka att friktionskoefficienten i provet är en indikation, inte en garanti. Friktionen beror på ett antal faktorer, som ytorna, varornas vikt och produktens mått. Därför rekommenderar Endupack att du beställer ett prov innan du gör din beställning. Att använda ett prov i företagets arbetsmiljö låter dig välja rätt produkt och få bättre resultat i längden.

 

Miljö, hälsa och reglering

Det glidsäkra mellanlägget är återvinningsbart och sparar på energin – det kan också användas om och om igen. Beläggningen liknar hotmelt, som används för att försegla och tillverka lådor och kartonger. Det är inte giftigt, och orsakar inte heller irriterad hud. Endupacks glidsäkra beläggning regleras enligt direktiv 94/62/CE och är certifierat för både torra och flytande livsmedel, då det följer Europeiska Unionens REACH-bestämmelser.

With-Without - Grip Sheet

Med andra ord är Endupacks glidsäkra beläggning en av de bästa på marknaden. Den har, och fortsätter att, revolutionera fraktbranschen. Endupack arbetar ständigt för att utveckla nya lösningar som är både säkra, ekonomiska och hållbara, och som passar just dina fraktbehov.